duminică, 27 februarie 2011

SI TU POTI !!!!

Bratosin Andreea din clasa a IV-a ne surprinde iar cu un premiu la concursul "FLORI DE DRAGOBETE" de la Bacau organizat in data de 26 februarie 2011


marți, 22 februarie 2011

100 zile de educatie la ediţia a IV-a 2011

De la 100 zile de educatie

De la 100 zile de educatie



Cea de-a patra ediţie a proiectului educaţional „100 de zile de educaţie/ One hundred days of school“ se va desfăşura astăzi. Manifestările legate de acest eveniment vor avea loc în Focşani. Proiectul a fost iniţiat în anul 2008 de profesorii Ionuţ Bercaru, de la Şcoala Bordeşti, şi Laura Aliman, de la Şcoala Popeşti. Acesta are ca scop valorificarea cunoştinţelor elevilor referitoare la tradiţiile locale, la Sărbătoarea de Dragobete, cea de Sfântul Valentin, a talentului lor artistic, pentru dezvoltarea competenţelor educaţionale specifice, în domeniul educaţiei pentru dezvoltare personală. Un alt obiectiv este acela al cizelării educaţiei artistice, educaţiei pentru dezvoltare comunitară, precum şi dezvoltarea relaţiilor de colaborare dintre şcolile partenere din medii sociale diferite, dar şi dezvoltarea relaţiilor de parteneriat educaţional cu alte instituţii sau firme private. Partenerii ediţiei din acest an sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea, Fundaţia „Zi Deschisă“, Şcolile cu clasele I-VIII Nr 2 şi 8 din Focşani, unităţile de învăţământ din Bordeşti, Cândeşti, Dumbrăveni, Gugeşti, Popeşti, Urecheşti, lista rămânând însă deschisă, urmare a invitaţiilor fără răspuns. „Impactul acţiunilor noastre, din anii precedenţi, a fost pe măsura aşteptărilor. Proiectul nostru a crescut anual, de la nivelul unei şcoli, la nivel judeţean“, a declarat profesorul Ionuţ Bercaru, unul din iniţiatorii proiectului.
Ediţia din acest an se va bucura de un intermezzo artistic, susţinut de foşti premianţi ai concursului, în frunte cu Alexandru Burducea, elev al Colegiului Naţional Unirea.

Sursa - monitorul de vrancea

marți, 8 februarie 2011

participa si tu!!!


Si tu poti publica pe acest site: poezii, creatii proprii, desene etc.
Ai o idee spune-o!!!

Adresa de contact pentru sugestii, idei si publicari : prof_religie@yahoo.com (adresa e de mail nu de mess)

luni, 7 februarie 2011

SI TU POTI !!!!

Incepem aceasta pagina cu o eleva din scoala noastra ce se face remarcata la multe concursuri de muzica din tara - Andreea Bratosin!



                                Andreea si doamna profesoara Aurelia Vaida

Iata ce scrie in presa locala despre aceasta


Se simte ca o vedetă ori de câte ori urcă pe scenă, reuşind să impresioneze publicul şi juriul prin vocea şi naturaleţea sa.

Deşi are doar unsprezece ani, Andreea Bratosin se comportă ca o artistă în adevăratul sens al cuvântului. Este foarte atentă la modul în care interpretează melodiile, la ceea ce transmite, precum şi la ţinută, urcând pe scenă fără emoţii şi doar cu gândul de a fi învingătoare.

A început să cocheteze cu muzica la vârsta de cinci ani, atunci când era sufletul tuturor serbărilor organizate la grădiniţa din comuna Popeşti, iar în urmă cu doi ani a avut şansa de a fi selectată, în urma unei preselecţii, de profesoara Herghiligiu, pentru a participa la concursul „Mugurii Vrânceni". Clasarea pe primul loc a încurajat-o să pornească pe drumul muzicii uşoare, înscriindu-se la cursurile de canto din cadrul şcolii „Via Music".

Pentru a-şi urma visul, Andreea face naveta de la Popeşti la Focşani ori de câte ori are repetiţii, având-o alături pe profesoara Aurelia Vaida. „Doamna profesoară mă ajută foarte mult, alegându-mi repertoriul care mi se portiveşte cel mai bine, ţinutele de scenă, astfel încât toate spectacolele să iasă perfect. Merg cu cea mai mare plăcere la repetiţii şi m-am obişnuit cu naveta, mai ales că mama mă însoţeşte de fiecare dată. Părinţii mă susţin foarte mult, iar mama îşi doreşte ca visul ei de a cânta să devină realitate prin vocea mea", mărturiseşte Andreea.

Numeroase premii

Ambiţioasă, dedicată trup şi suflet muzicii, Andreea Bratosin reuşeşte să impresioneze publicul când urcă pe scenă, iar specialiştii din cadrul marilor festivaluri îi apreciază de fiecare dată prestaţia. De când s-a alăturat şcolii „Via Music", tânăra a participat la numeroase concursuri, iar premiile nu au întârziat să apară. La festivalul „Mamaia Copiilor" 2010 s-a clasat pe primul loc alături de grupul „Via Music Junior", iar anul trecut a luat o diplomă de excelenţă. De asemenea, s-a calificat în semifinala Cerbului de Aur, la concursul „Ghiocelul de Argint" din Bârlad a obţinut un premiu special din partea compozitorului Claudiu Bulete, la „Floare de April" din Tecuci a fost pe locul trei, iar participarea la festivalul „Orpheu" i-a adus un premiu special.

„Îmi place foarte mult să cânt şi chiar nu am emoţii când intru pe scenă. Mă simt ca o vedetă şi ador să fiu în lumina reflectoarelor, să cânt din suflet şi mă bucur că am avut şansa de a o întâlni pe doamna profesoară Vaida", mai spune Andreea. Când vine vorba de voci remarcabile ale muzicii uşoare româneşti, tânăra o apreciază pe Oana Sârbu, „întrucât melodiile sale sunt ritmate".